Bugun...


Demet Medine Akdoğan

facebook-paylas
Matrix Kaynana
Tarih: 23-05-2024 23:24:00 Güncelleme: 23-06-2024 16:07:00


Yıllar yıllar önce evlendiğimde kayınvalidem beni hiç ama hiç istememişti. Ne istemeye geldi, ne nişana, ne de düğüne…
 
Sonra allem ettik, kullem ettik evlendik. Tabi kırgın ve kızgın kayınvalidem uzun bir süre bize gelmedi. Uzun bir süre dediysem öyle yıllarca falan değil bir kaç aycık...
 
O bir kaç ayın sonunda her gelmesine değişik bir büyü stratejisiyle geliyordu. 
Yatağımın altına peçetenin içine konmuş yanmış pul biberle tuz mu dersiniz, üfürükçülere yazdırılmış uzun uzun kağıtlar mı dersiniz, odalara serpiştirilmiş okunmuş pirinç mi dersiniz. Yani denemediği yol kalmadı. 
 
En son ben işteyken aradı. 
“Akşam mantı yapıyorum. Kamil'i sen ararsın, beraber gelin, bekliyorum" dedi.
 
Neyse uzatmayayım akşam eşim Kamil'i aradım ve annesine gittik. Mantımızı yedik. Ben çay koydum. Bulaşıkları yıkarken tabağın içinde üç tane mantı kalmış. Biri açılmış içinde küçük yeşil renkli dipnot kâğıdı. 
 
Allah Allah bu kâğıdın içindeki de ne demeye kalmadan baktım bir de ne göreyim. Büyü işinden vazgeçemeyen kayınvalidem bu seferde çağ atlamış acaba renkli kağıtlara mı yazı yazdırmış diye düşündüm bir an. Rulo şeklindeki kağıdı aldım, yavaşça açtım. Kağıtta arapça bir yazıyı görünce kağıdı alıp içeriye götürdüm.
 
“Anne mantının içinden bu kağıt çıktı. İçinde de bir dua yazılı, çöpe de atamadım, ne yapayım” dedim. 
 
Meğer önceden bu konulardan tecrübeli olan eşim annesinin büyücülük mevzularını sevdiğini biliyormuş. Ben söyler söylemez tepki veren eşime kayınvalidem akıllara ziyan bir açıklama yaptı.

Dedi ki;

“Öğlen yerde mantı yaparken, namaz saatim geldi. Bu duayı da yeni ezberliyorum. Sehpanın üstüne koydum. Vantilatörün hızından kıvrılmış kıvrılmış mantının içine bükülüp düşmüş Aman yavrum ben nasıl fark etmedim bilmiyorum."

Bunu hiç bir bilim insanı, fizik, kimya, biyoloji, yapay zeka, yapaysız zeka hatta geri zeka açıklayamaz.

Sehpanın üzerinden minnacık mantının içine uçarak ve özenle bükülmüş bir dipnot kağıdını hiç ama hiç kimse bu kadar yaratıcı bir zeka ile açıklayamaz. 

Her şey bir yana Kuran'ı hatmetmiş ezbere Yasin-i Şerifi bilen bir kadının iki cümlelik bir yazıyı ezberleyememesi mümkün değil.

Tabi bu benim Matrix ruhlu kaynana mı son görüşümdü. Anladım ki kadın başka bir dünya da, başka bir alemde yaşıyor.

Oğlu Kamil'ciğime, yani Matrix’in yavrusuna gidip gelmesi için hiç  karışmadım, görsün evladını ne me lazım. 

Her ne kadar her seferinde doldurup doldurup gönderdiyse de önemli değil. Bir kaç yıl sonra öldü yazık. Benim yavru Matrix'i önce dövdüğümü sonra boşadığımı göremedi. Ama onda öyle bir azim vardı ki kesin diğer tarafta başka Matrix’lerle kutlama yapmıştır.

Haa söyleyeyim kimse bana "erkeklere şiddete hayır" sloganlarıyla gelmesin. Hak etti ki dövdüm. Hak etmeseydi ne olacak Matrix yavrusu!



Bu yazı 1844 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI