Bugun...



Beş ilde orman yangını: Aydın’da yangına müdahale eden uçak suya battı

Muğla, Balıkesir, Denizli, Aydın ve Manisa’da 6 noktada çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Aydın’da çıkan orman yangınına müdahale eden uçak Bafa Gölü’nden su aldığı sırada burun kısmı suya battı. Uçaktaki mürettebat, kazadan sağ olarak kurtuldu.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2024 18:24

Beş ilde orman yangını: Aydın’da yangına müdahale eden uçak suya battı

Sıcak hava dalgasının etkili olduğu illerden bugün art arda orman yangını haberleri geldi. Muğla, Balıkesir, Denizli, Aydın ve Manisa’daki 6 noktada başlayan orman yangınlarına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

DİDİM’DE MAKİLİK ALANDA YANGIN

Aydın’ın Didim ilçesinde zirai ve makilik alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın, Akyeniköy Mahallesi’nde saat 13.20 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, zirai ve makilik alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgede etkili olan rüzgarla birlikte yayılan yangını fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.

YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖLE SERT İNİŞ YAPTI

Didim’deki yangına müdahale sırasında bir de kaza yaşandı. Alevlere müdahale eden amfibik uçak, Bafa Gölü’ne sert iniş yaptı. Kalkış yapamadığı belirtilen uçağın su almaya başladığı öğrenildi. İhbar üzerine ekipler bölgeye sevk edildi. Uçaktaki mürettebat, kazadan sağ olarak kurtuldu.

MİLAS VE MENTEŞE’DE ORMAN YANGINI

Muğla’nın Milas ve Menteşe ilçesine bağlı Gazeller Mahallesi’nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda yangın çıktı.

Milas’taki Kısırlar Mahallesi’ndeki ormanda, saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin, alevlere havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kendisinin de yangın bölgesine hareket ettiğini söyledi.

Yangına havadan ve karadan müdahalenin devam ettiğini dile getiren Akbıyık, “Kısırlar Mahallesi’nde 14 haneyi tedbir amaçlı boşalttık. Ekiplerimiz yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Menteşe’de de saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbarla bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 6 uçak, 5 helikopter, 12 arazöz, 8 su ikmal aracı ile çok sayıda personel sevk edildi. Rüzgarın da etkisiyle Denizli sınırına geçen yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürüyor.

BALIKESİR’DE ORMAN YANGINI

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde çıkan orman yangınının kontrol altına alınmasına çalışılıyor. İlçeye bağlı kırsal Kınık Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine yangının etkili olduğu alana Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale başlatan ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

DENİZLİ’DE ORMAN YANGINI

Denizli’nin Babadağ ilçesinde çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale başlatan ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

MANİSA’DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başlatıldı. Kalemli Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayıldı. İhbar üzerine bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi sevk edildi. Yangına, 1 helikopter, 18 arazöz, 10 su tankeri, 3 dozer, 6 itfaiye aracıyla müdahale sürüyor.

Mahalle sakinleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor.




Bu haber 41 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI